Opfostringshusforeningen
 
 
 
 

Skorpeskolen

 

Meninger og debat om skolens lukning

Børne- og Ungdomsudvalget i Københavns kommune opgav i 2005 at videreføre kostskolen og fik Civilstyrelsens tilladelse til at ændre den selvejende institutions fundats, således at ejendommen Hellebækgård kan anvendes til et "Kursussted for børn og deres familier" - et behandlingstilbud til 15 børn i alderen 7-14 år med adfærds-, kontakt- og trivselsproblemer og deres forældre.

Barnet deltager sammen med sin familie i et kursusforløb af en varighed på 12-14 uger. Kursusforløbet er som udgangspunkt 2 dage om ugen med overnatning. De øvrige ugedage går barnet i sin normale skoleklasse.

Den selvejende institution er samtidig blevet ændret til en erhvervsdrivende fond, hvis opgaver er at tilsikre, at fondens ejendom og formue bliver anvendt i overensstemmelse med den ændrede fundats.

Den nye institution åbnede i oktober 2007.

Foreningens holdning

Det er foreningens opfattelse, at den nye institution falder uden for det, som DKO og skorpeskolen var. Der er hverken tale om en kostskole eller et skoletilbud, som var det centrale for skorpeskolen; og børnene i den nye institution vil aldrig kunne opnå det tilknytningsforhold til stedet og få de venner og kammerater for livet, som knytter de gamle skorper til hinanden og til foreningen.

Se indlæg i aviser m.m. klik her


Kopi af eksamensbevis fra DKO
kan fås ved henvendelse til Stadsarkivet i København, Rådhuset, 1599  København V. Tlf.: 3366 3366


Om foreningen
  
Medlemskab
  
Aktiviteter
  
"Skorpen"
  
Nyhedsmail
 
Nyhedsgrupper
 
Publikationer
 
Skorpeskolens historie
  
Klasselotteriet

Annoncering
 
Links
 
Legater
 
Kontakt 
 

  
  
  

Design: netgrafik.com
Forside  -  Tilbage